INFORMASI

Biasiswa Yayasan Antarabangsa Al Madinah

Yayasan Antarabangsa Al Madinah telah menghulurkan banyak bantuan biasiswa untuk pelajar-pelajar yang amat memerlukan. Tujuan utama ialah untuk meringankan bebanan pengajian mereka samada dari segi pembayaran yuran mahupun pembelanjaan harian. Bantuan biasiswa Yayasan Antarabangsa Al Madinah ini telah dilaksanakan dari tahun 2009 sehinggalah sekarang (2017). Untuk mendapatkan informasi penuh berkenaan biasiswa yayasan, bolehlah merujuk pada pautan link dibawah.

Informasi Biasiswa

Tajaan Iftar di Bulan Ramadhan

Bulan Ramadhan, bulan ke 9 di dalam kalendar hijriah, bulan dimana seluruh umat Islam diwajibkan berpuasa. Dibulan yang mulia lagi suci ini, Yayasan Antarabangsa Al Madinah telah mengambil kesempatan unuk menaja majlis berbuka puasa (iftar) untuk mereka yang seharian berpuasa. Pihak yayasan telah menaja iftar di kebanyakan tempat di Malaysia.

Informasi Iftar

Tajaan Bakul Makanan

Terdapat banyak keluarga-keluarga susah dan memerlukan di Malaysia ini. Oleh yang demikian, Yayasan Antarabangsa Al Madinah mengambil kesempatan untuk mencari dan membantu mereka ini. Banyak keluarga-keluarga telah memperolehi manfaat melalui sumbangan bakul makanan ini. Diantara barang sumbangan merupakan beras, minyak, gula dan lain-lain lagi.

Informasi Bakul Makanan

Misi Bantuan Gelandangan

Gelandangan membawa maksud golongan yang tidak mempunyai tempat tinggal yang tetap. Mereka ini kadang-kala mengemis untuk mencari sumber rezeki bagi menampung kehidupan mereka. Yayasan Antarabangsa Al Madinah mengambil initiatif untuk membantu mereka ini. Pada waktu malam, pihak yayasan akan mencari mereka ini dan menghulurkan bantuan makanan. Mereka kelihatan sangat gembira menerima bantuan daripada kami. Pihak yayasan bermatlamat untuk mengadakan misi bantuan gelandangan ini di seluruh Malaysia.

Informasi Gelandangan

Bantuan Pembinaan Telaga

Projek telaga telah diadakan oleh Yayasan Antarabangsa Al Madinah. Beberapa telaga telah diwujudkan untuk membantu warga-warga tempatan dari segi bekalan air. Keseluruhan kos pembinaan telaga air telah ditaja penuh oleh pihak yayasan. Diharapkan dengan bantuan ini, warga tempatan dapat menikmati bekalan air bersih dan tidak perlu lagi risau berkenaan dengan masalah bekalan air.

Informasi Telaga