Strategik Kami

Langkah-langkah yang digunakan untuk pelaksanaan badan kebajikan.
Image

Strategik Yayasan Antarabangsa Al Madinah

Yayasan Antarabangsa Al Madinah adalah organisasi yang berasaskan aktiviti kebajikan telah menggunapakai penampilan model yang menyepadukan kerja-kerja amal Islam secara moden dan turut mengenalpasti model Yayasan yang tulus mengikut tamadun Islam. Oleh yang demikian, asas strategi yang digunapakai oleh Yayasan Antarabangsa Al Madinah adalah seperti berikut:

Mendahului dalam penganugerahan ciri-ciri institusi dari segi langkah-langkah pengurusan kerja-kerja amal, pimpinan dan latihan.

Mencapai dimensi global dalam kerja-kerja asas amal dengan berasaskn perjanjian dan penyelarasan, yang merupakan elemen-elemen penting dalam mencapai strategik-strategik Yayasan.

Bekerja secara metodologi integratif untuk perancangan dan penubuhan projek-projek pembangungan; tidak terhad kepada kerja-kerja insitusi dari sudut kerja amal, tetapi berpanjangan sehingga ke semua aspek kehidupan.

Penekanan terhadap kebebasan institusi dan bukan fahaman mana-mana pihak secara langsung atau tidak langsung dan jarak mereka daripada pertikaian politik dan konflik etnik.

Pengesahan misi kemanusiaan semata-mata mengikut ketelusan objektif yayasan.

Menggunapakai kaedah saintifik dalam pengumpulan dana sumbangan dan pelaburan dan juga telah dibentangkan kepada penerima manfaat mengikut objektif institusi dan dasar.

Pembangunan sumber tetap kepada badan amal melalui pelaburan dana sumbangan dan amal telah diperuntukkan dalam projek jangka panjang dan penggunaan perbelanjaan tersebut adalah pada jalan yang betul, mengikut ketetapan tuhan.

Menyelaras dan bekerjasama dengan badan-badan dan pertubuhan kebajikan; serantau dan antarabangsa.

Halaman ini telah dilawat sebanyak 12571 kali bagi sepanjang masa.
Halaman ini telah dilawat sebanyak 1 kali pada hari ini.