Siapa Kami

Segalanya yang anda perlu tahu berkenaan kami
Image

Pengenalan Yayasan Antarabangsa Al Madinah

Yayasan Antarabangsa Al Madinah (MIF) adalah sebuah Badan Bukan Kerajaan (NGO) yang bukan berorientasikan (berasaskan) keuntungan (Non Profit Organization) sebaliknya bertekad untuk menerima dan menguruskan dana untuk pendidikan, ilmiah dan tujuan amal; semua adalah untuk kesejahteraan masyarakat. Yayasan menyokong program-program dunia bagi membantu meningkatkan sistem pemerintahan, undang-undang, masyarakat awam, pembangunan dan hubungan antarabangsa. Yayasan bekerjasama dengan rakan kongsi swasta dan masyarakat untuk menyokong pembangunan kepimpinan dan institusi.
Yayasan didaftarkan di bawah Surunhanjaya Syarikat sebagai sebuah Syarikat ‘Limited by Guarantee’, ditubuhkan pada Julai 2008. Aktiviti utama Yayasan Antarabangsa Al Madinah ialah untuk membantu pelajar-pelajar fakir miskin yang memerlukan bantuan untuk menyambung pelajaran di peringkat yang lebih tinggi di universiti-universiti tempatan . Antara aktiviti-aktiviti lain yang dijalankan oleh Yayasan Antarabangsa Al Madinah adalah seperti berikut:

Pembangunan Komuniti (Pembinaan Masjid, Surau, Sekolah dan Universiti)

Pendidikan, membantu dalam bidang pembelajaran untuk semua peringkat masyarakat

Membantu golongan yang daif dan terpinggir (marginalized)

Melaksana dan menggalakkkan kerja-kerja keagamaan

Yayasan juga telah mendapat kepercayaan di negara-negara Arab seperti di Jabatan-Jabatan Agama Islam dan Jabatan-Jabatan Wakaf yang telah bekerjasama dan membantu dari segi penyaluran dana bagi golongan yang memerlukan. Yayasan juga akan sentiasa memberi komitmen dalam membantu dan membangunkan umat Islam di serata dunia. In Sha Allah.
About Image
About Image
About Image
About Image
Halaman ini telah dilawat sebanyak 29927 kali bagi sepanjang masa.
Halaman ini telah dilawat sebanyak 50 kali pada hari ini.